top of page

Ramova

Nautički centar

Marina "Ramova" - luka nautičkog turizma

OBAVIJEST - vlasnicima plovila

Vlasnicima plovila na vezu u marinama omogućen ulazak u Republiku Hrvatsku.

Privremena mjera zabrane prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske stranih državljana ukinuta je za vlasnike nekretnina i plovila koje se nalaze u Republici Hrvatskoj i članove uže obitelji vlasnika.

Strani državljani koji su vlasnici jahti i brodica koje se nalaze u Republici Hrvatskoj mogu preći državnu granicu uz predočenje dokumentacije kojom se dokazuje vlasništvo plovila, dokumentaciju kojom dokazuju da su korisnik plovila (ugovor o zakupu ili ugovor o leasingu). Uz dokumentaciju kojom se dokazuje vlasništvo plovila potrebno je dostaviti ugovor o vezu i/ili potvrdu luke nautičkog turizama da se plovni objekt nalazi na vezu u toj luci. Po predočenju traženih dokumenata stranim državljanima omogućit će se prijelaz državne granice te će ih se evidentirati i upisati mjesto/adresu na kojoj će boraviti, kontakt broj telefona i vrijeme boravka – do kada planiraju izlazak iz Republike Hrvatske.

 

 

OPĆE EPIDEMIOLOŠKE MJERE

Strani državljani prilikom boravka u Republici Hrvatskoj dužni su pridržavati se općih epidemioloških mjera, kako slijedi:

 • Tijekom prvih 14 dana od ulaska u Republiku Hrvatsku izlasci iz smještaja/plovila ograničavaju se samo na nužne uz kontinuirano pojačano provođenje higijenskih mjera.

 • Tijekom nužnih izlazaka iz smještaja preporuča se koristiti masku ili prekrivalo za nos i usta, održavati fizički razmak od drugih osoba (minimalno 1,5 metar) te provoditi higijenu ruku.

 • Ruke što češće prati toplom vodom i sapunom i/ili koristiti dezinfekcijsko sredstvo za ruke koje treba dobro utrljati u dlanove. Izbjegavati dodirivanje lica, usta, nosa i očiju.

 • Izbjegavati korištenje javnog prijevoza. U prijevoznom sredstvu poželjno je da je osoba sama ili isključivo s osobama koje dijele zajednički smještaj.

 • Treba dosljedno izbjegavati grupiranja i javna okupljanja.

 • Tijekom boravka u smještaju/plovilu takve osobe same pripremaju hranu, odnosno koriste usluge dostave hrane i pića.

 • Usluge plaćanja obavljaju se bezgotovinskim kartičnim plaćanjem ili on-line uslugama.

 • Svako jutro potrebno je izmjeriti tjelesnu temperaturu, ukoliko je viša od 37,2, potrebno je izmjeru ponoviti nakon 10 minuta, te ako je temperatura ponovno viš

 • a od 37,2 potrebno je ostati kod u smještaju/plovilu i javiti se izabranom liječniku obiteljske medicine ukoliko ga ima (hrvatski državljani), ili teritorijalno nadležnom epidemiologu.

 • U slučaju pojave simptoma akutne respiratorne infekcije (kašalj, grlobolja, povišena tjelesna temperatura, kratak dah/otežano disanje, gubitak osjeta njuha i okusa) potrebno je ostati kod u smještaju/plovilu i javiti se izabranom liječniku obiteljske medicine ukoliko ga ima (hrvatski državljani), ili teritorijalno nadležnom epidemiologu.

 • U slučaju nagle pojave teških, po život ugrožavajućih simptoma osoba se javlja hitnoj medicinskoj službi.

 • Stranim državljanima u kontaktiranju epidemiološke službe mogu pomoći djelatnici marine.

 • Tijekom boravka u marini vlasnici plovila dužni su pridržavati se specifičnih epidemioloških mjera za boravak u marinama, a koje se odnose na interakciju s djelatnicima marine, posjete recepciji marine, korištenje sanitarnih čvorova, korištenje dodatnih usluga marine i općenito kretanje po marinama (marine su dužne upute i preporuke javno objaviti na Internet stanicama i istaknuti na vidljivim mjestima unutar same marine).

 • Samoizolacija ili karantena stranih državljana po dolasku u Republiku Hrvatsku NIJE obavezna.

 

 

POJAVA SIMPTOMA BOLESTI UZROKOVANE VIRUSOM COVID 19

Ako osobe prijeđu državnu granicu po ulasku u Republiku Hrvatske razviju simptome bolesti ostaju u svom smještaju/plovilu i javljaju se telefonom teritorijalno nadležnom epidemiologu ili djelatnicima marine koji obavještava teritorijalno nadležnog epidemiologa.

Hrvatski i strani državljani mogu zatražiti dodatne informacije i pojašnjenja na info broju 112 ili 113.

Popis telefonskih brojeva epidemiologa u pripravnosti:

Hitna medicinska služba - 112

Pozivni centar na temu COVID 19 - 113

ZZJZ Primorsko goranske županije: +385911257210

ZZJZ Ličko senjske županije: +385915044917

ZZJZ Zadarske županije: +38598332765

ZZJZ Šibensko kninske županije: +385914341201

ZZJZ Splitsko dalmatinske županije: +385911512003

ZZJZ Istarske županije: +385995294455

ZZJZ Dubrovačko neretvanske županije: +38598243454

Hrvatski zavod za javno zdravstvo: +38598227753

 

ULAZAK U REPUBLIKU HRVATSKU OSOBA KOJE IMAJU ZNAKOVE BOLESTI

Ne preporuča se ulazak u Republiku Hrvatsku osobama s simptomima bolesti uzrokovane virusom COVID 19.

 

U okolnostima koje je uzrokovala epidemija COVID-19, iznimno nam je važno zaštititi zdravlje vlasnika plovila i njihovih gostiju, kao i zaposlenika marina i svih ostalih posjetitelja uz istovremeno pružanje pouzdane usluge svim korisnicima marina. Stoga Vas molimo da se prilikom boravka u marinama pridržavate svih propisanih mjera, uputa i preporuku.

Za sva dodatna pitanja slobodno se obratite djelatnicima marina putem telefona ili maila.

bottom of page